понеділок, 28 листопада 2016 р.

ArtProfSpilka


Артпрофспілка – всеукраїнська організація, яка допомагає реалізувати, на перший погляд, нездійсненні ідеї! Що таке Артпрофспілка і як туди потрапити? Це проект, що допомагає розвиватися. Одному неможливо здійснити все. Є ідея!? План дій наступний: йдеш на закритий збір, де присутні багато різних людей, що тісно пов'язані з мистецтвом, розповідаєш свою концепцію або ідею. Якщо вона сподобалась, то там зроблять все можливе для її реалізації. Щоб стати учасником організації, треба лише прийти і заповнити анкету, зробити це можна в резиденції Артпрофспілки–«Underpub».


Цей громадський проект існує вже давно, але лише в цьому році набуває популярності. Він об'єднує діячів культури та мистецтв. Завдяки деяким проектам,Артпрофспілка зібрала кошти на реставрацію музею Східного та Західного мистецтв. Також за ініціативою організації в місті проводиться розмаїття заходів, таких як "Пластик батлфест", де учасники роблять з пластикових виробів човни й змагаються на них, після чого усі вироби йдуть на переробку для подальшоговироблення протезів. День вуличної музики проходить кожну другу суботу травня. Також на території «Underpub» у дворі на стінах існує вулична галерея "Дванадцять місяців" Чому саме така назва? Тому що автор кожного місяця малює щось нове, так звана, циклічність, природне мистецтво. Артпрофспілка допомогла багатьом митцям, наприклад, скульптору Кирилу Максименко, який створює свої скульптури з металу, організація допомогла офіційно встановити його роботи на вулицях Одеси, Києва і доказати, що такі творіння гідні міста та країни.
Вже скоро можна буде побачити ще один проект Артпрофспілки – документальний фільм "Постбойчукізм". Кінопроект про Михайла Бойчука, людину, яка малювала на будівлях, відкрила згодом свою школу, але врешті решт його було розстріляно радянською владою. Можна вважати його першим представником мистецтва графіті.«Артпрофспілка не стоїть на місті, організація тісно співпрацює з Естонією – "TallinMusicWeek", в планах – спільні проекти з Берліном» - запевняє директор по розвитку Дмитро Заблоцький.Якщо в тебе є цікаві ідеї, але втілити їх в життя не має можливості, тобі точно до Артпрофспілки, саме там тебе уважно вислухають і допоможуть у розвитку твоїх проектів.




Тетяна Дубчак

Немає коментарів:

Дописати коментар