неділю, 27 листопада 2016 р.

Будемо ходити пішки?


 Нещодавно в Одесі почалося стрімке підвищення цін на проїзд у міському транспорті. З 1 жовтня квиток на електротранспорт коштує 3 гривні замість 2. Також відомо, що незабаром проїзд на маршрутних автобусах підвищиться на 1-2 гривні. Оскільки багато-хто є щоденним пасажиром трамваїв та автобусів, нас зацікавило це питання, і ми вирішили дізнатися, що про це думають користувачі громадського транспорту. Ми запропонували перехожим відповісти на запитання: Що ви думаєте про підвищення цін на транспорт в Одесі?

Марина, 18 років, студентка:
«Ціни піднімають на все, на що тільки можна, а стипендії та зарплатні урізають, як тільки це можливо. Де справедливість…».
Дмитро, 34 роки, економіст:
«Чесно кажучи, мене не дуже хвилюють ціни та стан транспорту в нашому місті. Я маю власну машину та майже ніколи не користуюся громадським транспортом».
Олеся, 20 років, студентка:
«Я живу на Балківській вулиці, і щодня мушу їздити до свого університету на маршрутці. Звичайно, мене хвилює проблема підвищення цін на транспорт, адже хоч і 1-2 гривні, але це значно вплине на мій бюджет».
Катерина Олегівна, 61 рік, пенсіонерка:
«Намагаюся користуватися виключно електротранспортом, адже для пенсіонерів це безкоштовно. Але ж є випадки, коли без автобусів ніяк. І платити за 3 хвилини переїзду 6-7 гривень? Це занадто».
Інна, 22 роки, студентка:
«Хоча я й не користуюся громадським транспортом, а ходжу пішки, мене ця проблема не може не турбувати. Звичайно ж, це дуже бє по кишені. Особливо студентам, які повинні сплачувати ще за навчання й проживання. Порахуйте, скільки це вийде за місяць!».
Оксана, 29 років, психолог:
«Якщо так стрімко піднімається ціна на проїзд, то чому ж не піднімається зарплатня? Чому не опускається плата за комунальні послуги та навчання? Не бачу в цьому ніякої логіки».
Артем, 25 років, безробітний:
«Останнім часом все рідше користуюся громадським транспортом. Такий час, що потрібна економія на дрібницях. Тому вважаю, що вкрай нерозумно піднімати ціни саме зараз, перед зимою, коли 1-2 гривні будуть зовсім не зайвими».
Олена, 18 років, студентка:
«Як на мене, від нас зовсім не залежать ціни на проїзд, тому обурюватися з цього приводу не бачу сенсу. Ціни завжди будуть підійматися. Хочемо ми цього чи ні, треба просто звикнути».
Віктор, 48 років, викладач:
«Маю свій автомобіль, тому рідко пересуваюся на громадському транспорті. Але мої діти щодня їздять до школи на тролейбусі, тому підвищення цін торкнулося й нашої сім’і. Поки що ці зміни не відчутні, побачимо що буде далі».
Олег, 13 років, школяр:
«Мене абсолютно не хвилює ця проблема. Підвищили, ну то й що? Все рівно я не перестану їздити маршрутками чи автобусами».

Майже всі опитувані люди висловили свою позицію проти підвищення цін на проїзд. Звичайно, знайшлися й ті, хто нейтрально ставиться до цієї проблеми, оскільки нечасто або й зовсім не користуються послугами громадського транспорту. На нашу думку, це питання завжди буде відкритим, адже з часом ціни все рівно будуть рости, як би ми цього не хотіли. Декілька перехожих висловили цікаву думку щодо несправедливого підняття цін на одне, і урізання тієї ж зарплатні. А й справді, чому так трапляється? Та це питання так і залишиться риторичним.


Марина Жигалюк 

Немає коментарів:

Дописати коментар