понеділок, 14 листопада 2016 р.

Уроки вільної журналістики

У рамках українсько-німецького проекту «Київський діалог» відбулася публічна дискусія «Уроки вільної журналістики», яка пройшла 24 вересня у Impact HUB Odessa на вулиці Грецька 1а . Експертами виступили Андрій Бродецький, Саша Кольцова та Андрій Баштовий.
Останні кілька років в Україні спостерігається сплеск громадянської та журналістської активності. З`являються незалежні медіа-майданчики, а соціальні мережі все більше впливають на формування порядку денного. Завдяки швидкому розвитку технологій кожен з нас має можливість стати журналістом.
На заході доповідачам було поставлено багато запитань, але найцікавішими, на мою думку, стали два запитання :
«Що таке вільна журналістика і чи існує вона взагалі?»
«Якою є журналістика в нашій країні на сьогодні?»
Андрій Бродецький вважає, що немає такого поняття як вільна журналістика, тому що у кожного телеканалу є свій власник і жоден ТВ канал не посміє показувати, говорити правду про свого власника .
Саша Кольцова трохи інакшої думки. Вона вважає, що журналіст має свої рамки, за які не має права виходити, тобто журналіст сам повинен розуміти про, що він може писати, а про що ні.
Але усі троє експертів погодились із тим, що за останній час журналістика суттєво змінилася, тобто контент ТВ каналів став базуватися не на фактах, а  на емоційності, таку тенденцію можна простежити у каналу 1+1, за останні два роки в них дуже змінився контент новин, якраз в емоційну забарвленість.

По завершенню дискусії експерти подякували слухачам за всі запитання, які  їм задавали і з радістю фотографувалися з гостями заходу.
Скалозуб Максим

Немає коментарів:

Дописати коментар