середу, 30 листопада 2016 р.

Волонтерство - друге дихання соціуму

Як зазначають словники, волонтерство -  це добровільна, безкорисна, суспільно корисна діяльність. Головний принцип волонтерського руху – добровільна допомога.  В Україні волонтерство стало більш поширеним в останні декілька років через трагічні події на Євромайдані, та початком антитерористичної операції на Донбасі.
В Одесі серед багатьох інших набуває популярності молодіжний волонтерський рух «Hub Volunteer Service» - найбільша волонтерська організація на півдні України, яка працює на базі «Impact Hub Odessa». Діяльність цього центру дуже багатогранна, направлена на розвиток соціальних проектів, навчання, спорту, культури та благодійності. Головна задача центру  – розвиток активності молоді.
Співпрацюючи з одеською адміністрацією та багатьма університетами міста «Hub Volunteer Service» допомагаю у реалізації таких відомих проектів, як «Від серцядо серця», «Пчілка» та інші. Одним з масштабних проектів було відновлення Зеленого театру в парку Шевченко.  Непримітне, безлюдне місце в глибині парку за допомогою волонтерів перетворилось на затишний, красивий майданчик, де відбувається багато цікавих заходів.
Цієї осені волонтерам «Impact Hub Odessa» виповнилося два роки. За цей час  до них приєдналося більше тисячі волонтерів, було реалізовано понад двадцяти крупних проектів та понад двохсот заходів.
«Hub Volunteer Service» має п’ять стійких проектів, створених волонтерами центру. А саме:
БЛОК (Благодійний літературний одеський конкурс) – це літературні вечори, головним призом яких є аудіозбірник творів переможця;
- SportZone це проект, направлений на активізацію здорового образу життя, та організація взаємовідносин між волонтерами та спортивними організаціями міста;
- Meet&Travel – це організація бюджетник подорожей Україною для студентів;
- My pets - це проект допомоги притулку для тварин «Ковчег»;
- Команда допомоги «Добробутік» - це благодійний магазин, увесь прибуток якого віддається до дитячих будинків.
Для студентів одеських університетів діє проект «Impact Hub Ambassadors». Метою цього проекту є покращення якості навчання та мотивація студентів до суспільно-активної діяльності в університеті.
Задаючи собі питання: навіщо бути волонтером, треба пам’ятати, що, це велика можливість для саморозвитку та реалізації себе в різних сферах суспільного життя. 
Як зазначає Анна Бондаренко, засновник волонтерського руху «Impact Hub Odessa»:  «Hub Volunteer Service» - це надто більше, аніж просто організація. Це великий яскравий світ, в який так приємно повертатися та який не бажається покидати. Він надихає та об’єднує, мотивує та підтримує, змушує повірити в себе та силу власних сил. Hub Volunteer Service – це люди, які не бояться кинути виклик усьому світу, люди які вірять в розвиток України, та кожного дня своїми діями доводять, що неможливе можливе.
Стати волонтером «Hub Volunteer Service» дуже легко: треба лише заповнити анкету на сайті та чикати на дзвінок.

Галіна Ольга

Немає коментарів:

Дописати коментар