вівторок, 29 листопада 2016 р.

Вечір короткометражних фільмів "I Do Care"


В Impact Hub Odessa відбувся вечір короткометражних фільмів «I Do Care» - це проект-переможець форуму молодих професіоналів «Europe Lab», який проводився в Хорватії літом 2016 року.

11 листопада усі бажаючі відвідали «I Do Care». На заході була представлена низка документальних картин, присвячених правам людини, екології, громадянському суспільству та соціальним проблемам.

«Які дивляться на китів» - режисер Олег Гарілін. Документальний короткометражний фільм про міжнародний проект FEROP, учасники якого вивчають косаток на Далекому Сході Росії. "Які дивляться на китів" показували на Міжнародній конференції з морським ссавцям"

«Нові герої: Стара Збур’ївка» - режисер Роман Бондарчук. Громада села Стара Збур‘ївка, що на Херсонщині, свого часу вступила в нерівну боротьбу з місцевими чиновниками за повернення 29 га найкращих земель, які районна адміністрація роздала підставним особам. Проти голови сільради Віктора Маруняка, який став на чолі цієї боротьби, порушили кримінальну справу й він опинився за ґратами...

«200.000 оборотів» - режисер Катерина Маркавец. Після аварії на мотоциклі Сашу Авдевича наполовину паралізувало. Але хлопця, як і раніше, тягнуть дорога і швидкість. Саша вирішується на авантюру — доїхати до Балтійського моря на ручному велосипеді. Щоб здійснити свою мрію, йому треба проїхати більше 500 км, а це значить, зробити двісті тисяч обертів руками.
«Щаслива людина» - режисер Сергій Цисс. Фільм розповідає про людину яка знайшла щастя у простих речах. Не важливо, чи є в тебе гроші, головне, що в тебе є мрія та жага до життя.

«Ромська мрія» - режисер Роман Бондарчук. «Ромська мрія» – це чотири історії про мешканців таборів Закарпаття. Дениса, Мирослава, Діану та Ренату вважають успішними в ромському середовищі, тож вони прагнуть бути взірцями. Цикл «Ромська мрія» – це дослідження українськими документалістами проблем ромів Закарпатської області.


Після показу аудиторія мала змогу поспілкуватися з запрошеним гостем, творцем одного із фільмів Наталією Бімбірайте. 

Немає коментарів:

Дописати коментар