середу, 30 листопада 2016 р.

Чи бути «Богдану» на Французькому бульварі?

Французький бульвар в місті Одеса здавна хизувався своєю особливою красою. Простягаючись вздовж морського узбережжя, Французькому бульвару вдалося зберегти свій початковий вигляд, що дає нам змогу бачити його таким, яким він був ще на початку двадцятого століття. Вузька дорога, вимащена гранітною брущаткою, по бокам якої на тротуарах розміщені трамвайні колії, широкі пішохідні доріжки та два, а містами і три, ряди дерев, – усі ці особливості роблять Французький бульвар історичною пам’яткою нашого міста. В останні роки, також однією з особливостей цього місця стала повна відсутність маршрутного таксі. Вона була обумовлена небезпекою пасажирів, які, виходячи з маршрутки, потрапляли прямо на трамвайні колії. Розмірковуючи про це, ми не дійшли одностайної думки, та вирішили дізнатись у людей, що вони думають з цього приводу. Ми запропонували їм відповісти на наступне запитання: «Як ви вважаєте, чи потрібні маршрутки на Французькому бульварі?»

Валерія, 19 років, студентка:
«Так, звісно. Було б дуже чудово, якщо б їх повернули. Кожного дня мені треба йти до пр-ту Шевченко, щоб сісти на маршрутку, яка їде додому. Це втомлює».

Сергій, 42 роки, приватний підприємець:
«Французький бульвар і так надто переповнений транспортом. Ви можете уявити, що буде, якщо там з’являться ці жовті «Богдани»? Мені кожного дня доводиться їздити цією вулицею, та я вже втомився від постійних заторів».

Віталій, 17 років, студент:
«Та мені якось все одно. Я на маршрутках не їжджу. Однак, я вважаю, що Французький бульвар взагалі треба зробити пішохідною зоною, адже всі ці транспорти тільки псують повітря».

Лариса Петрівна, 64 роки, пенсіонерка:
«Якщо вам потрібен міський транспорт, тут є П’ятий трамвай. Це й дешевше, й комфортніше. Навіщо нам тут маршрутки, у яких навіть сісти завжди нема куди».

Олена, 21 рік, студентка:
«Раніше тут їздила маршрутка, на якій я могла швидко потрапити додому. Це було круто, адже зараз мені доводиться йти декілька кварталів, тільки для того, щоб дістатись свого транспорту. Було б гарно, якщо б усе повернули».

Дмитро, 33 роки, моряк:
«Якщо говорять, що це небезпечно, то це дійсно так. Мабуть, вже були нещасні випадки? Їм ліпше знати. А що до мене, то я й пройтися можу».

Людмила, 47 років, домогосподарка:
«Мені якось байдуже, їздять тут маршрутки, чи ні. В мене свій автомобіль є».

Олексій, 19 років, студент:
«Було б зовсім сумно, якщо б прибрали ще й трамваї. А так, мені є на чому пересуватися, тому нехай все буде так, як є».

Ніна, 29 років, державний службовець:
«Якщо мати на увазі те, що я проживаю на Французькому бульварі і в мене є свій автомобіль, мені б не хотілось, щоб там з’явилися маршрутки. Там і зараз не завжди можна швидко проїхати через велику кількість транспорту».

Дарія, 24 років, офіціантка:
«Зараз  неможливо уявити, що є місце, де не їздять маршрутки. Я навіть бачила їх у маленьких провулочках нашого міста. Французький бульвар надто довгий, і тут кожного дня пересувається багато людей. Було б чудово, якщо тут з’явилися б маршрутки. Я впевнена, це б сподобалось усім».

Так само як і ми, опитані не змогли дійти одностайного висновку щодо поставленого запитання. Більша кількість опитуваних погодилась із тим, що маршрутному таксі не місце на Французькому бульварі. Звісно, знайшлись і ті, хто був би радий поверненню маршруток. В основному, це ті люди, яким доводиться кожного дня пересуватися громадським транспортом, та йти через декілька кварталів до самого бульвару. Заборонивши проїзд маршруток, Одеська Міська Рада не  збирається відновлювати його, так що нам залишається лише гадати, як було б, якщо бульваром курсували б жовті «Богдани».
Ольга Галіна

Немає коментарів:

Дописати коментар