четвер, 17 листопада 2016 р.

ФРІ по-одеські

«Хто, якщо не ми.
Коли, якщо не зараз»

«Фундація Регіональних Ініціатив» - громадська організація для молоді з усіх куточків України. ЇЇ діяльність спрямована не тільки на те, щоб створювати культурно-освітні заходи, а й щоб захищати права та інтереси молоді й студентів.
Чим займаються «ФРІшники»? Ці активні молоді люди організовують семінари, тренінги, правозахисні акції, благодійні проекти та ще багато іншого. Вони намагаються креативно збагатити твоє дозвілля та допомогти тобі реалізувати власні амбіції та ідеї. Микола Андрощук, голова фундації, повідомив: «Ми – всеукраїнська організація. Саме в Одесі фундацію було засновано у серпні 2015 року, тоді як в Україні ми існуємо ще з 2002. Ідея створення прийшла спонтанно - на одному з заходів, котре організовували члени ФРІ з інших міст. Було вирішено, що ми хочемо зробити місто кращим, а також активізувати молодь. І це цілком нам по силах».
Діяльність організації спрямована на молодь, а особливо – на студентство. Для креативних та суспільно-активних людей ФРІ пропонує допомогу у реалізації власних ідей, як каже Микола Андрощук: «Це є одним з основних аспектів нашої діяльності». Тобто абсолютно кожен може прийти до «ФРІшників» із ідеєю проекту та отримати не тільки допомогу, а ще й команду людей-однодумців.
За період діяльності «Фундація Регіональних Ініціатив» встигла організувати 3 хвилі акції донорства «Допомогти може кожен», в рамках яких більше 100 людей пожертвували кров в благодійних цілях. Також було створено наметовий ФРІ-табір «Хвиля 2016» на березі Чорного моря для 80 учасників з абсолютно різних міст України. Крім цього було зроблено багато проектів у сфері неформальної освіти, культурних заходів і благодійних акцій.
Ще одним проектом організації є «Базова ФРІ-школа». Там кожен може:
  • §   зрозуміти, з чого саме треба почати роботу над власним проектом;
  • §   як працювати в команді;
  • §  нарешті відкрити для себе загадкове слово «фандрайзинг» і зрозуміти, чим він корисний для будь-якого проекту;
  • §  дізнатись, чому в наш час важливо вміти аналізувати інформацію та бути медіа грамотним;
  • §   навчитись «лайфхакам» для подорожей світом з мінімальними затратами.


Отже, якщо ти хочеш займатися громадською діяльністю, маєш ідеї щодо власних проектів, ти можеш будь-якої хвилини звернутися до ФРІ, отримати підтримку та стати частинкою проекту.

                                                                                                          Анастасія Бойко

Немає коментарів:

Дописати коментар